CCNP Enterprise

Obuka u okviru programa CCNP (Cisco Certified Network Professional) obuhvata ekspertize iz širokog spektra mrežnih tehnologija i rešenje, uz savladavanje praktičnog iskustva i veština za samostalno upravljanje mrežnom infrastrukturom koja se sreće u modernom profesionalnom okruženju. Cisco Systems je od 2020. godine značajno inovirao program kako bi ga prilagodio novim tehnologijama i potrebama tržišta.

Pohađanje kursa podrazumeva praćenje teorijske nastave i praktičnih vežbi u ukupnom trajanju od 100 časova, koju izvodi sertifikovani Cisco instruktor. 

Nastavni materijal, sa opisom teorijskih principa i velikim brojem praktičnih primera, izrađen je na Engleskom jeziku u interaktivnoj multimedijalnoj formi, što je polaznicima dostupno preko Interneta. Kao i kod CCNA kursa, i ovom prilikom poseban akcenat se stavlja na rešavanje konkretnih praktičnih problema, što se postiže pristupom virtuelnom okruženju RCUB mrežne laboratorije u režimu 24/7. 

Iako nije obavezno, za uspešno pohađanje ovog kursa preporučuje se posedovanje CCNA nivoa znanja, što obuhvata sledeće:

  • Poznavanje mrežnih osnova – LAN mreže i protokoli (Ethernet, Wireless), rad sa svičevima
  • Poznavanje rada TCP/IP protokola – IP adresiranje, protokoli rutiranja, prateći protokoli i servisi, rad sa ruterima
  • Osnovno razumevanje Python jezika i pisanje skripti

Po završetku kursa polaznici će da poseduju ekspertsko znanje i veštine iz mrežnih tehnologija koje se zahtevaju u kompleksnim poslovnim mrežama, što se dodatno može verifikovati polaganjem ispita za CCNP sertifikate (saznaj više).

Kurs je podeljen u dve metodičke celine:

Comments are closed.