O nama

RCUB mrežna akademija je prva akademija u sastavu Cisco Systems Network Academy programa (CNAP) u našoj zemlji.

Od svog nastanka 1992. godine, Računarski cenetar Univerziteta u Beogradu (RCUB) je bio lider u primeni računarskih i komunikacionih tehnologija u akademskom okruženju - uvođenjem Interneta u našu zemlju, povezivanjem velikog broja fakulteta i instituta, razvoj Akademske mreže Srbije (AMRES), učešnje u međunarodnim infrastrukturnim projektima itd.

Početkom 2000-tih godina, ovo aktivnosti su bile prepoznate i od strane kompanije Cisco Systems, što je dovelo do podrške za formiranje prve mrežne akademije u sastavu CNAP programa u našoj zemlji. Veliki uspeh i popularnost ovog programa dovodi do otvaranja ostalih Cisco akademija, a RCUB tada postaje tzv. regionalna akademija, koja osim obuke studenata koordinira i rad lokalni Cisco akademija na prostoru Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Juna meseca 2005. godine, uz donaciju Cisco Systems u vidu dodatnih laboratorijskih uređaja, pokrenut je prvi CCNP (Cisco Certified Network Professional) program, čime je zaokružena ponuda obuke za nivo znanja neophodan savremenom inženjeru u oblasti računarskih komunikacija.

RCUB instruktori su februara meseca 2012. godine uspešno položili ITQ (Instructor Trainer Qualification) ispit, čime je omogućeno da RCUB mrežna akademiji postane ASC (Academy Support Center) i ITQ (Instructor Training Center).

Svi naši predavači su sertifikovani Cisco instruktori nivoa CCIE ili CCNP.

Do sada je RCUB mrežnu akademiju završilo preko 500 polaznika, sa uspehom od preko 95% na prvom polaganju CCNA testa. Sa ponosom ističemo da gotovo da nema ICT firme ili institucije sa ozbiljnom računarskom mrežom u zemlji u kojoj nema bar nekog od naših polaznika. Da pomenemo samo neke: Cisco Systems, Telekom Srbija, VIP Mobile, Telenor, Nokia Siemens, Ericsson, VeratNet, Eunet, Beotel, Tehnicom, EMS, EDB, NBS, RZZO, NIS, JAT, Aerodrom Beograd i mnogi drugi.

icon-car.pngFullscreen-Logo
Računarski centar univerziteta u Beogradu

loading map - please wait...

Računarski centar univerziteta u Beogradu 44.805183, 20.473555 RCUB

Comments are closed.