Home
Novosti
O Cisco Networking Academy programu
Upis
CCNP R&S kurs
CCNA (R&S) kurs
CCNA Security
RCUB - Regionalna Cisco akademija
Cene kurseva
Linkovi
O nama
Kontakt
Student naše Cisco akademije dobio nagradu za studenta godine!

Na godišnjoj konferenciji Cisco akademija održanoj u Valensiji od 8. do 9. septembra naš bivši student Vinko Draganja je dobio nagradu za najboljeg studenta u EMEA regiji (Evropa, Bliski istok i Afrika).

vinko_draganja

Na slici: Iv Leru, potpredsednik za javni sektor Cysco Systems EMEA, Jacek Muravski direktor Cisco Networking Academy Program-a za EMEA regiju i Vinko Draganja.

Vinkova zivotna priča je više nego neobična.Kao nekadašnji fudbaler malog beogradskog kluba Voždovac otisnuo se početkom 90-ih u pečalbu u Austriju. U trenutku kada se nalazio pred prelaskom u najpoznatiji austrijski klub Rapid iz Beča, teška povreda ga je zauvek odvojila od fudbalskog terena. U međuvremenu je, kao i veliki broj mladih u našoj zemlji, radio razne poslove, poput prodavca cipela, masera i stjuarda u vozu. 2003. godine odlučuje da započne IT karijeru, i iako bez ikakvog prethodnog iskustva u informatici, upisuje CCNA kurs u RCUB-u. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je u tom trenutku imao veoma skromno znanje engleskog jezika, na kom su napisani svi materijali za kurs. Neverovatnom voljom i izuzetnim radom, Vinko je završio kurs kao jedan od najboljih grupi, i na kraju stekao i CCNA sertfikat. Danas, Vinko je naš kolega u RCUB-u, i njegov san da postane deo porodice IT stručnjaka je postao stvarnost.