Home
Novosti
O Cisco Networking Academy programu
Upis
CCNP R&S kurs
CCNA (R&S) kurs
CCNA Security
RCUB - Regionalna Cisco akademija
Cene kurseva
Linkovi
O nama
Kontakt
O nama

RCUB Cisco akademija je osnovana 2002. godine kao regionalna akademija za CCNA program, a nešto kasnije, 2005. godine je proširila svoju delatnost na CCNP program i po tome je jedinstvena u zemlji. Akademija je deo Računarskog centra Univerziteta u Beogradu (RCUB), koji je osnovan 1991. godine u cilju pružanja računarskih usluga akademskoj sredini, odnosno Univerzitetu u Beogradu. RCUB je od uvek bio mesto inovacija i uvođenja novih tehnologija u Srbiji, pa je tako na dan Univerziteta u Beogradu, februara 1996 godine, RCUB je za potrebe Akademske mreže ostvario prvu stalnu vezu sa svetskim Internetom u našoj zemlji. Taj trend se nastavio i kasnije kroz aktivnosti na razvoju Akademske mreže Srbije, čije je RCUB centralno i najveće komunikaciono čvorište, a sama mreža zasnovana na najsavremenijim optičkim tehnologijama visokih kapaciteta je jedna od najvećih u našoj zemlji.

Svi instruktori naše akademije pored rada na prenošenju svog znanja polaznicima Cisco kurseva aktivno učestvuju u razvoju i održavanju Akademske mreže Srbije što im omogućava stalno aktivno i aktuelno poznavanje tema o kojima predaju.

Sa ponosom ističemo da gotovo da nema ICT firme ili institucije sa ozbiljnom računarskom mrežom u zemlji u kojoj nema bar nekog od naših polaznika ili instruktora. Da pomenemo samo neke: Cisco Systems, Telekom Srbija, VIP Mobile, Telenor, Nokia Siemens, Ericsson, VeratNet, Eunet, Beotel, Tehnicom, EMS, EDB, NBS, RZZO, NIS, JAT, Aerodrom Beograd i mnogi drugi.