Home
Novosti
O Cisco Networking Academy programu
Upis
CCNP R&S kurs
CCNA (R&S) kurs
CCNA Security
RCUB - Regionalna Cisco akademija
Cene kurseva
Linkovi
O nama
Kontakt
Hands-on pristup kursu

 

CCNA Security kurs podrazumeva da osim teoreskog upoznavanja sa security konceptima, polaznici budu nakon završenog CCNA Security kursa u RCUB akademiji sposobni da samostalno rade na kreiranju i implementaciji security politika mreža koje administriraju. Taj samostalan rad se ogleda u sposobnosti da se Cisco ruteri i svičevi konfigurišu na bezbedan način tako što će se osigurati određen stepen zaštite u smislu pristupa mrežnoj opremi, a takođe i analizirati potrebe i implementirati rešenja za filtriranje saobraćaja u skladu sa security politikama.

Osim rutera i svičeva, značajan akcenat je stavljen na konfiguraciju i implementaciju Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) i to firewall i Intrusion Prevention System (IPS) tehnologija. RCUB akademija u okviru CCNA kursa ne koristi Cisco Packet Tracer softver koji predstavlja Cisco autorizovan edukacioni softver. Razlog leži u tome što, kao što je nekima poznato, Packet Tracer softver se ne ponaša identično kao realni uređaji, a osim toga, mnoge komande dostupne na realnim uređajima su izostavljene iz CLI. Shodno tome, RCUB akademija je obezbedila svakom polazniku da ima 24/7 pristup personalizovanom i virtualizovanom okruženju u okviru koga se mogu kreirati različite topologije i kombinovati uređaji.

U okviru topologije se pristupa uređajima preko konzolnog prozora sa istim osobinama i karakteristikama kao i kod realnog uređaja. Samim tim, RCUB akademija je obezbedila polaznicima da mogu da rade labaratorijske vežbe od kuće, a da ne moraju da rezervišu termin za labaratoriju i da gube vremena na povezivanju topologije kablovima, već odmah da se pozabave ključnim elementima security koncepata. Dakle, fokus je na učenju konfiguracija, implementaciji in-depth security dizajna i rad na realnim mrežnim i security scenarijima.

U cilju postizanja što većeg kvaliteta obuke, RCUB akademija će svojim polaznicima preneti nivo znanja i informacija koji je određen programom Cisco CCNA Security kursa, ali će se instruktor bazirati i na teme koje su izvan sadržaja kursa imajući u vidu buduće usmerenje i potrebe koje zahteva rad sa firewall i IPS uređajima čime se stvara značajna osnova za dalju edukaciju i usavršavanje kroz polaganje zahtevnog i obimnog CCNP Security sertifikata. Osim toga, pohađanjem ovog kursa, polaznici ostvaruju dodatne pogodnosti u vidu popusta na ostale kurseve koje RCUB akademija nudi, trenutno CCNA R&S i CCNP R&S, a nešto kasnije i CCNP Security.