Networking Academy program

Networking Academy program je model elektronskog učenja koji uključuje Web-bazirane obrazovne materijale, online testiranje, praćenje trenutnog znanja studenata, trening i podrška instruktorima kao i praktični laboratorijski rad. Networking Academy program se odvija na univerzitetima, srednjim i višim školama i ostalim obrazovnim ustanovama.

Formalno uspostavljen 1997. godine od strane najeminentnije kompanije u oblasti mrežnih tehnologija Cisco Systems, Networking Academy program se bavi dizajnom, izgradnjom i održavanjem računarskih mreža. Putem kursa, studenti se pripremaju za dobijanje industrijskih sertifikata poput CCNA Implenenting and Administering Cisco Solutions, CCNP® Enterprise i CCNP® Security. Program kombinuje predavanja i online učenje sa praktičnim laboratorjskim vežbama na kojima studenti primenjuju stečeno znanje radeći na pravim mrežama.

Posle tri semestara i 200 časova, studenti su potpuno osposobljeni za polaganje ispita za CCNA sertifikat. CCNA sertifikat je prvi korak u Cisco Career Certification programu, koji se završava CCIE sertfikatom, najrespektabilnijim sertifikatom u oblasti računarskih komunikacija.

Networking Academy program je od koristi svima koji žele steći znanje i praktično iskustvo u području računarskih mreža. Sa završenim kursom, studenti poseduju znanje i iskustvo koje im može obezbediti lakše zaposlenje. Networking Academy program se može uspešno primeniti kao program prekvalifikacije radnika, jer kao rezultat daje kadrove osposobljene za projektovanje, implementaciju i održavanje računarskih mreža, što su poslovi koji se sreću u malim i velikim preduzećima iz svih područja rada.

Uvođenje Networking Academy programa je najlakši i najefikasniji način obrazovanja preko potrebnog kadra za mrežne tehnologije, koji zateva predstojeći proces kreiranje elektronske vlade (e-government), i informatičkog društva uopšte.

Prednosti Networking Academy programa su višestruke:

  • svršeni studenti dobijaju šansu za lakše zaposlenje
  • škole dobijaju priliku pružanja obrazovanja iz oblasti računarskih mreža po najsavremenijim programima, jedinstvenim i priznatim u celom svetu
  • preduzeća dobijaju teorijski i praktično obrazovane radnike
  • država dobija nemerljivu pomoć u širenju informacionih tehnologija

RCUB je zvanična Cisco Networking Academy („Cisco akademija“), što između ostalog znači da uspešnim završetkom CCNA kursa dobijate vaučer od 50% popusta na cenu polaganja ispita u nekom od licenciranih testing centara.

Comments are closed.